Przy instalacji rozbierają silnik? Zdejmują głowicę? Rozrząd?
Czy Octavia II 1.6 MPI do zagazowania jeszcze się opłaca ???
Zwiń
X
-
sparrov, jak chcesz miec spokoj zaloz Staga, z wtryskami nie szalej szkoda kasy zaloz Valteki do tego dobry reduktor i zapominasz ze masz LPG w samochodzie. Jak lubisz czesto "opiekowac" sie autem zaloz Landi Renzo i sledz wszystkie watki na temat tej instalacji na tym forum i na innych ...
Instalacja Stag kosztuje ok 2400. Na zalozenie dobry gazownik potrzebuje jeden dzien. Tak jak pisal kolega wyzej demontuje sie tylko kolektor do nawiercenia otworow na dysze.
Komentarz
-
-
Maicroft, tak lekko OT, nie masz może jakiegoś info, czy Stag będzie szedł w kierunku wtrysku ciekłego do TSI (jak LPDi)?Zamieszczone przez MaicroftJa bym wsadzil te nasze Baracudy na dzis dzien i do tego KME Silver jako reduktor.
Z tym sterownikiem Staga to tez taka loteria. Starej serii juz rozwijac nie beda, jedynie te q-boxy. Wiec szedlbym w Techa, bardziej przyjaznie nastawieni do ludzi.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
sparrov, tak jak pisałem wcześniej ja moge polecić Staga. Jest to już moja druga instalacja tej firmy, nie liczac w przelocie "cudowne landi renzo" uzytkowane przez 45000 km. Na temat BRC sie nie wypowiadam bo nie użytkowałem tej instalacji a nie mam nawyku polecania czegoś czego sam nie "testowałem"/użytkowałem. Moim skromnym zdaniem z LR powinieneś dać sobie spokój - piszę to jako były użytkownik tej instalacji a nie teoretyk.
A tak na marginesie dlaczego Stag niet ?
Komentarz
-
-
LR może i jest popularniejsze do BRC, ale czy popularniejsze od Staga to nie wiem. Należy tutaj zaznaczyć to, że wielu użytkowników ma LR, ponieważ tylko to montuje Skoda w nowych samochodach (i wcześniej była ta instalka za friko przez długi czas), więc narzucenie jedenej instalki oraz brak możliwości wyboru nie ma żadnego wpływu i przełożenia na popularność. Tam, gdzie użytkownik ma wybór Landi nie jest już tak często wybierane. Też bym był za Stagiem, mając do wyboru jego oraz BRC i Landi. Stag nie jest wcale gorszy na tle konkurencji. Landi swój potencjał pokazuje właśnie w nowych, dotryskowych setupach do zwykłej sekwencji przemycając je do samochodów bez wiedzy użytkowników.Zamieszczone przez sparrovMysle, ze to jednak znacznie bardziej popularna instalka od staga czy brc.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
sparrov, "jazda na" LR, Stagu czy BRC bedzie powiedzmy "taka sama". Problem w tym aby instalacja ktorą wybierzesz byla obslugiwalna przez prawie kazdego gazownika a ceny np. wtryskiwaczy czy reduktora nie zabijaly przy kasie po gwarancji. Bo pozniej bedziesz przegladal fora i pytal gdzie tanio ww rzeczy kupic lub mam problem z obrotami , gasnieciem itp. itd. Silnik 1,6 w Octavii jest tak prosty, ze nie wymaga "szczegolnej" instalacji LPG tj. super szybkich wtryskiwaczy czy super jednostki sterujacej.
Jestem bardzo ciekaw jaka instalacje wybierzesz do swojego auta.
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 13 00:41 ]
sparrov, za duzo kombinujesz przy wyborze instalacji LPG
Komentarz
-
-
Z tym kolektorem to wlasnie roznie bywa, spotkałem się z teoria ze nie chcieli mi zrobić tych przeciwwystrzałowych zabezpieczen "bo to i tak nie ma sensu z plastikowym kolektorze", ale i tak się uparłem, ponieważ na poprzednim takowym zrobiłem 50tys, mój ojciec jeszcze więcej, a strzelac, strzelało-zdarzyło się
Z tym ze ja mam 2 generacje, a przy sekwencji slyszalem, ze nie ma prawa strzelac w ssącym...Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Dlatego napisalem
) Z tym ze ja mam 2 generacje, a przy sekwencji slyszalem, ze nie ma prawa strzelac w ssącym...Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
sparrow, użytkuję aktualnie w silniku 1.6 BSE, tylko że w mk6, instalkę LPG w oparciu o Stag 4+, reduktor AC R01, wtryski Hana (też długo zastanawiałem się nad gratami). Najważniejszy jest gazownik: dobry montaż i zestrojenie i tyle w temacie. Spalanie na poziomie 10 l LPG (bez żadnego eco-drivingu).
Komentarz
-
-
yunior81, 15 maja montaż. Wybrałem LR. Gazownik wydaje się ogarnięty. Warsztat na kilka stanowisk i robią tylko gaz.
Sami polecili LR, przy możliwości wyboru BRC. Do LR dostane auto zastepcze, wiec tyle dobrze.
2 lata gwarancji do mnie przemawia. Zwrócił tylko uwage, zeby robic serwis co 15k i bedzie gucio. Zobaczymy. Juz nie moge sie doczekać tańszej jazdy... :diabelski_usmiech
A powiedzcie jak ze wskazaniem spalania gazu? Komp bedzie podawal spalanie beny czy gazu na gazie?
Komentarz
-
-
Wskazanie będziesz miał na centralce od gazu - taka mała popierdułka, zamontowana wg uznania.
Jeżeli butla będzie prawidłowo zamontowana, to wskazania poziomu gazu będą powiedzmy, że miarodajne. Ale i tak jeździ się na licznik, choć wskaźnik (sensownie działający) się przydaje.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
ja mam przelacznik obok wlacznika swiatel ale od strony drzwi (tak zamontowane w ASO) i powiem Ci ze w miare sie sprawdza.. dobrze widac kontrolki ale ich dzialanie pozostawia do zyczenia... w butle wchodzi jakies 40l , sa 4 zielone kontrolki i madrze by bylo gdyby powiedzmy gasla 1 na jakies 10l gazu.. a potrafi swiecic sie 1 podjezdzam tankowac a tam 20l wchodzi.. tak jak pisza koledzy.. trzeba patrzec na km.
przejedz sie kiedys na pelnym zbiorniku w trase pozniej na pelnym po miescie i mniej wiecej bedziesz wiedzial jaki zrobisz zasieg na butli.
co do spalania i kompa. komp pokazuje spalanie benzyny. u mnie srednio 1,2-1,5l wiecej gazu wychodzi.
Komentarz
-
-
Co do papierów do WK: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=64725
Zresztą na stronie swojego WK powinieneś mieć info, co im potrzeba.
Przegląd skorygują na 12 mies. od daty montażu - u siebie miałem kolejny na 14 mies., nie dali się przekonać i jedno miejsce w dowodzie poszło się walić.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
sparrov, podziwiam Cie !!! Zeby za własną kase montować Landi..... :? Mam nadzieje że będziesz zadowolony. Głowy sobie nie zawracaj centralką od LPG gdzie ma być umieszczona - ja mam z prawej strony pod kierownicą. I tak jak troche pojeździsz na LPG zobaczysz że najlepszą "kontrolką" LPG jest "mały licznik" kilometrów.
Komentarz
-
-
Jeśli nie ma u Ciebie dobrego warsztatu/gazownika który montuje staga, to niema co sobie życia utrudniać ,ale jeśli ja bym miał wybierać to wybrał bym staga. Żadne LR żadne BRCZamieszczone przez sparrov15 maja montaż. Wybrałem LR. Gazownik wydaje się ogarnięty. Warsztat na kilka stanowisk i robią tylko gaz. Sami polecili LR, przy możliwości wyboru BRC
Mam obie instalacje i uważam, że stag jest najlepszy bo łatwiej można samemu ogarnąć ustawienie map,a robie to czesto bez wizyty u gazownika, która u mnie kosztuje 100zł za przegląd w tym tylko 18zł to cena filtów, za samo podpięcie kompa chcą 50zł.
To akurat jak dla mnie nie jest żadnym powodem wyboru instalacji Lpg, bo montaż instalacji Lpg trwa max 8godz.Zamieszczone przez sparrovDo LR dostane auto zastepcze, wiec tyle dobrze.
Ale Ty decydujesz Twoje auto, Twoja kasa
Komentarz
-
-
I to jest demokracja :diabelski_usmiech Pytać, pytać i pytać, a później i tak zrobić to co większość (lub chyba wszyscy) odradzili :lol:. W sumie u nas na forum duuuużo Octavii ma właśnie Landi pod maską, pomijam fakt z czego to wynika
. Zadowolenia i bezproblemowej eksploatacji życzę
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszI to jest demokracja :diabelski_usmiech Pytać, pytać i pytać, a później i tak zrobić to co większość (lub chyba wszyscy) odradzili :lol:
No jasne że wiadomo, bynajmniej nie z własnego wyboru posiadaczy Octavii :wink:Zamieszczone przez NortheuszW sumie u nas na forum duuuużo Octavii ma właśnie Landi pod maską, pomijam fakt z czego to wynika
Ja też.Zamieszczone przez NortheuszZadowolenia i bezproblemowej eksploatacji życzę
Komentarz
-
Sądze nawet, że większość Skód z LPG ma je właśnie montowane przez ASO.
Komentarz